אוכל

חושבים גם על הצמחונים: מוקפץ של אטריות וירקות

לא רוצים בשר? באמת שלא צריך. אינה קראבצקי מזמינה אתכם ללמוד להקפיץ כמו שצריך

אינה קראבצקי | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 02/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 121 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

אטריות להשריה במים
1 גזר גדול קלוף וחתוך לרצועות דקות
1 קישוא חתוך לרצועות דקות
פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
רבע כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
1 בצל חתוך לרצועות דקות
6 פטריות שמפיניון חתוכות לרצועות דקות
4 גבעולים של בצל ירוק חתוכים לטבעות קטנות
2 שיני שום פרוסות
כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
2 חופנים של נבטים סינים
חופן כוסברה קצוצה
חצי כוס בוטנים קלויים מרוסקים
4 כפות שמן קנולה
כף שמן שוםשום
4 כפות סויה
2 כפות מירין
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
צ'ילי חריף גרוס
רבע כוס חלב קוקוס

כלים

קערה לאטריות
סכין
קרש חיתוך
ווק גדול
כף עץ
מסננת

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

1 משרים את האטריות במים עד לריכוך.

2 מחממים שמן קנולה במחבת ווק גדולה ושמים שום לכמה שניות כדי שהשמן יספוג את הטעם של השום.

3 מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים לכמה דקות.

4 מתבלים במעט מלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס. מוסיפים שמן שומשום, סויה ומירין.

5 מוסיפים את האטריות וממשיכים להקפיץ שלוש דקות (להוסיף מים במידה וחסר נוזלים).

6 מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים.

7 מוסיפים בצל ירוק וכוסברה, מערבבים מעט ומיד מורידים מהאש.

להגשה: מניחים את המנה על צלחת הגשה יפה ומפזרים בוטנים מעל.

>> לכל מתכוני השבוע