אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפי גבינה ב-2 גרסאות

כיסוני בצק פילאס בשני סוגי מילויים: המתוק עם גבינה ודובדבנים והמלוח עם תרד ופרמזן - ושניהם מוכנים בפחות משעה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 24/06/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

למילוי המתוק (9 יחידות):

1/2 חבילה של בצק פילאס תורכי

250 גרם גבינת טוב טעם

3 כפות אבקת סוכר + כף לפיזור

כף קורנפלור

חלמון

כפית תמצית וניל

9 יחידות דובדבנים מסוכרים

ביצה להברשה

למילוי תרד וגבינה (9 יחידות):

1/2 חבילה של בצק פילאס תורכי

300 גרם תרד, שטוף חתוך לרצועות

250 גרם גבינת טוב טעם

100 גרם פרמזן

כף קורנפלור

חלמון

1/2 כפית מלח

ביצה להברשה

אופן ההכנה:

1 מכינים מילוי תרד: מקפיצים במחבת את התרד כ-3 דקות. במקביל, מערבבים בקערה את כל שאר מרכיבי המילוי המלוח (ללא הביצה להברשה).

2 מכינים מילוי גבינה מתוק: מערבבים את כל מרכיבי המילוי המתוק (ללא הדובדבנים והביצה להברשה).

3 מרכיבים: מניחים את הבצק על משטח עבודה וחותכים לריבועים, מניחים במרכז כפית מהמילוי (במקרה של המילוי המתוק - מניחים גם דובדבן במרכז המילוי). תופסים קצה אחד ומקפלים באלכסון (בצורת משולש) אל מרכז הבצק, אחרי המילוי. עושים כך גם לצד הנגדי. סוגרים את 2 הפינות הנותרות לצורת כיס ואת הפינה האחרונה מושכים ומגלגלים מסביב לבצק.

4 מושחים בביצה הטרופה, מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 18 דקות על מצב טורבו.

5 לפני ההגשה, מפזרים אבקת סוכר מעל המאפה המתוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!