מאפי גבינה ב-2 גרסאות
כיסוני בצק פילאס בשני סוגי מילויים: המתוק עם גבינה ודובדבנים והמלוח עם תרד ופרמזן - ושניהם מוכנים בפחות משעה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (9 מנות):
למילוי המתוק (9 יחידות):
1/2 חבילה של בצק פילאס תורכי
250 גרם גבינת טוב טעם
3 כפות אבקת סוכר + כף לפיזור
כף קורנפלור
חלמון
כפית תמצית וניל
9 יחידות דובדבנים מסוכרים
ביצה להברשה
למילוי תרד וגבינה (9 יחידות):
1/2 חבילה של בצק פילאס תורכי
300 גרם תרד, שטוף חתוך לרצועות
250 גרם גבינת טוב טעם
100 גרם פרמזן
כף קורנפלור
חלמון
1/2 כפית מלח
ביצה להברשה
אופן ההכנה:
1 מכינים מילוי תרד: מקפיצים במחבת את התרד כ-3 דקות. במקביל, מערבבים בקערה את כל שאר מרכיבי המילוי המלוח (ללא הביצה להברשה).
2 מכינים מילוי גבינה מתוק: מערבבים את כל מרכיבי המילוי המתוק (ללא הדובדבנים והביצה להברשה).
3 מרכיבים: מניחים את הבצק על משטח עבודה וחותכים לריבועים, מניחים במרכז כפית מהמילוי (במקרה של המילוי המתוק - מניחים גם דובדבן במרכז המילוי). תופסים קצה אחד ומקפלים באלכסון (בצורת משולש) אל מרכז הבצק, אחרי המילוי. עושים כך גם לצד הנגדי. סוגרים את 2 הפינות הנותרות לצורת כיס ואת הפינה האחרונה מושכים ומגלגלים מסביב לבצק.
4 מושחים בביצה הטרופה, מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 18 דקות על מצב טורבו.
5 לפני ההגשה, מפזרים אבקת סוכר מעל המאפה המתוק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!