אוכל
צילום׃ דן לב, קוואקר

לביבות אפונה וקוואקר

מתכון ללביבות מפתיעות עם אפונה ונענע. רק כ-20 דקות עבודה.

| קוואקר | פורסם 31/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

ללביבות:

3 כוסות אפונה מוקפאת

1/2 כוס (45 גרם) קוואקר

1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15%

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק

1/4 כוס נענע קצוצה דק

1 בצל שאלוט קצוץ דק

2 ביצים גדולות (L)

לטיגון:

שמן קנולה

להגשה:

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 חולטים אפונה 4-3 דקות במי מלח רותחים, עד שהופכת לרכה. מעבירים למסננת ומצננים כ-5 דקות עד שהופכת לחמימה.

2 מעבירים את האפונה החלוטה למעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.

3 מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.

4 מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1/2 ס"מ. בעזרת כף יוצקים לביבות לשמן ומטגנים 4-3 דקות, עד להזהבה. הופכים צד ומטגנים עוד כ-2 דקות. מעבירים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.

5 שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל מתכוני הלביבות