לביבות אפונה וקוואקר
מתכון ללביבות מפתיעות עם אפונה ונענע. רק כ-20 דקות עבודה.
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
ללביבות:
3 כוסות אפונה מוקפאת
1/2 כוס (45 גרם) קוואקר
1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15%
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
1/4 כוס נענע קצוצה דק
1 בצל שאלוט קצוץ דק
2 ביצים גדולות (L)
לטיגון:
שמן קנולה
להגשה:
שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 חולטים אפונה 4-3 דקות במי מלח רותחים, עד שהופכת לרכה. מעבירים למסננת ומצננים כ-5 דקות עד שהופכת לחמימה.
2 מעבירים את האפונה החלוטה למעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.
3 מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
4 מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1/2 ס"מ. בעזרת כף יוצקים לביבות לשמן ומטגנים 4-3 דקות, עד להזהבה. הופכים צד ומטגנים עוד כ-2 דקות. מעבירים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.
5 שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!