אוכל

טארטיפלט של קרולין

מאפה שוויצרי עשיר ומענג

קרולין חדש מחוות הרי יהודה | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 דיסקיות של גבינת ברי (במקור – גבינת רובלושון)
3 תפוחי אדמה גדולים
3 סלסילות מעורבות של פטריות טריות מסוג פורטובלו ושמפיניון
3 בצלים גדולים
25 גר' חמאה
כוס יין לבן יבש (רצוי מאזור סווא'ה).
קצת פטרוזיליה.
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט.
1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול.

אופן ההכנה:

1 שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים בקליפתם עד שיהיו רכים – אך לא מדי. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי של 2 בס"מ. 2. פורסים דק את הפטריות ואת הבצל ומאדים אותם במחבת עם החמאה, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את היין וממשיכים לבשל מספר דקות עד שהאלכוהול מתאדה. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהתבשיל הופך סמיך מעט. מסירים מהאש. 3. משמנים תבנית אפייה ומסדרים בתחתיתה שכבת פרוסות תפוחי אדמה. עליהם יוצקים מתבשיל הפטריות והבצל וחוזר חלילה. מסיימים עם שכבת תפוחי אדמה. 4. חוצים את גבינת הברי לרוחבן ומניחים אותן, אחת ליד השנייה, כשצד החתך, החושף את הגבינה הרכה, מונח על שכבת תפוחי האדמה. 5. אופים כעשרים דקות בתנור שחומם ל200- מעלות, עד שהגבינה נמסה לתחתית התבנית. 6. מגישים חם עם סלט ירוק ויין לבן יבש.