אוכל
תמונת AVI׃ mako

סנדוויץ' ארצישראלי: חלה עם טונה אדומה, איולי וביצה קשה

יש כל כך הרבה דברים לעשות עם חלה ואחד הדברים המוצלחים זה לשים בפנים טונה אדומה צרובה. חצי שעה וזה שלכם

יונתן חרמוני | מאסטר שף | פורסם 08/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

טונה אדומה

2 פרוסות חלה של שבת חתוכות עבה

2 ביצים

1 בצל סגול

חמאה

חופן נענע קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

לאיולי:

3 חלמונים

1 כפית סוכר

1 כפית חרדל דיז'ון חלק

1 שן שום כתושה

1 כף מיץ לימון

שמן זית

אופן ההכנה:

1 האיולי: מפרידים 3 חלמונים ומעבדים במעבד מזון ביחד עם שאר המרכיבים מלבד שמן הזית. מערבבים ומזלפים באיטיות שמן זית עד לקבלת מרקם דמוי מיונז.

 

2 מכניסים את הביצים לסיר עם מים רותחים וכפית מלח ל-6:45 דקות בדיוק ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

 

3 חותכים את הבצל לטבעות ומניחים בצד. מורחים על פרוסות החלה חמאה משני הצדדים וצורבים במחבת. במחבת נוספת צורבים טונה במשך דקה מכל צד כך שהיא נשארת אדומה מבפנים.

 

4 מרכיבים את המנה: מורחים את האיולי על החלה הצרובה, מפזרים נענע וכוסברה ועליהן מניחים את פיסות הטונה הצרובה ואת הביצה החצי קשה עם 2-3 טבעות בצל סגול. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

 

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים