אוכל
צילום׃ דן חיימוביץ', אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים

טימבלה של חצילים ושומר

מאפה-פשטידה ייחודי וטעים במילוי אורז ועגבניות ובציפוי גבינתי מוקרם

מיקי חיימוביץ' ותמי גרייניק | אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 08/09/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

½ 2 כוסות אורז בסמטי חום או לבן
2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי של ס"מ
9 כפות שמן זית
6 כפות רסק עגבניות
2 פלפלים אדומים מגורענים וחתוכים לרבעים
½ קילו שומר חתוך לרבעים ואז לפרוסות בינוניות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות מרוסקות
1 כפית סוכר
300 גרם גבינת צ'דר או מוצרלה מגוררת
צרור עלי בזיליקום טריים קרועים
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 מבשלים את האורז לפי ההוראות ומניחים בצד.

3 מכניסים את פרוסות החצילים לקערה גדולה ומעסים אותן בשש כפות שמן זית, רסק העגבניות, מלח ופלפל עד שהן מכוסות היטב. מניחים על תבנית אפייה וקולים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהחצילים מתרככים.

4 במקביל, מניחים את הפלפלים עם קצת שמן בתבנית אפייה נפרדת וקולים בתנור כ-20 דקות.

5 מרתיחים מים מומלחים בסיר, מכניסים את השומר, מבשלים כעשר דקות ומסננים.

6 מחממים כשלוש כפות שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד שהבצל מתרכך, מוסיפים את הפלפלים הקלויים (מומלץ לקלוף אותם קודם), העגבניות המרוסקות והסוכר, ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה.

7 מעבירים את התערובת למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.

8 מעבירים לכלי חסין אש חצי מכמות התערובת עם האורז, מכסים בחצי מכמות פרוסות החצילים ובכל השומר, מפזרים חצי מכמות הגבינה ואז מניחים את שארית תערובת האורז ואת עלי הבזיליקום הקרועים. ממשיכים עם שאר פרוסות החצילים ועליהן מפזרים את מה שנשאר מהגבינה.

9 מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות בחום של 200 מעלות, מוציאים מהתנור וממתינים כחמש דקות לפני שמגישים.

* ניתן להחליף את הגבינה בשקדים קצוצים.