אוכל
צילום׃ דן פרץ, תנובה

קנטוצ'יני גבינות וגרעינים

עוגיות מלוחות פריכות וטעימות, עם גבינה צהובה, פרמזן ושלל סוגי גרעינים

מיקי שמו | תנובה | פורסם 27/04/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם חמאה, רכה

1 כפית מלח

280 גרם קמח מנופה (2 כוסות)

100 גרם גבינה צהובה, מגוררת גס

1 ביצה

1 כף אבקת אפייה

1 כף גרעיני חמנייה

1 כף גרעיני דלעת

1 כף זרעי פשתן

1 כף שומשום מלא

2 כפות שמנת חמוצה

לקישוט:

1 ביצה טרופה

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1 מערבלים את החמאה והמלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את יתר חומרי הבצק ומערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

2 מחלקים את הבצק לשני חלקים ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה. מחממים את התנור ל-170 מעלות.

3 מוציאים את הבצק מהמקפיא, מורחים בביצה ומפזרים את גבינת הפרמזן. פורסים את הבצק בסכין חד לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות אפייה גדולות ושטוחות מרופדות בנייר אפייה.

4 אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים היטב.

* העוגיות יישמרו עד שבוע ימים בכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!