אוכל
תמונת AVI׃ mako

סורבה פלפלים כתומים עם קרקרים של פולנטה

סורבה פלפלים קלויים בשילוב טעמים מרתק, מוגש עם קרקר פריך של פולנטה. וכל זה בלי מוצרים מן החי

מיה בן צבי | מאסטר שף | פורסם 16/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסורבה:

7 פלפלים כתומים

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

2 כפות חומץ בלסמי

כף סוכר

לקרקר הפולנטה:

3 כוסות מים

כפית מלח

כפית אורגנו

חצי כפית פלפל אדום חריף

1 כוס פולנטה

שמן זית

אופן ההכנה:

1 קולים את הפלפלים הכתומים בגריל.

2 מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד הזהבה.

3 קולפים ומנקים את הפלפלים הקלויים ומוסיפים את הבצל והשום. טוחנים ומסננים.

4 מוסיפים לתערובת את הבלסמי והסוכר.

5 מערבבים ומעבירים למכונת גלידה.

6 מעבירים את כל חומרי הקרקר למעט הפולנטה לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפולנטה לאט לאט ותוך כדי בחישה.

7 מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מאוד.

8 מורחים את תערובת הפולנטה לעלה דק על נייר אפייה מרוח בשמן זית וזולפים עוד שמן זית מלמעלה.

9 אופים בגריל עד שנוצר ציפוי קשה ומוזהב.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!