אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

צ'וּצְ'קִי בּיוּרֶק: פלפלים קלויים ממולאים בגבינות ומטוגנים

הגרסה הבולגרית לפלפלים ממולאים מהאגדות: בלי בשר, בלי רוטב, אבל טעים שבא לבכות

לינה אלעזר | mako אוכל | פורסם 12/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ק"ג פלפלים (כ-10-15 פלפלים)

1 שקית גבינת טוב טעם (או כנען)

קובייה (כ-400 גרם) גבינה בולגרית

ביצה

פרוסת לחם לבן טבולה במים, סחוטה ומפוררת, או כף קמח מצה

פלפל שחור

לציפוי:

קמח

2-3 ביצים, טרופות עם מעט מלח

אופן ההכנה:

1 קולים את הפלפלים על הלהבה הגלויה של הגז, מקלפים ומסננים מנוזלים מיותרים.

2 מכינים בצד צלחת עם קמח וקערה עם ביצים טרופות.

3. מערבבים את הגבינות עם הביצה, הלחם והפלפל השחור וממלאים את הפלפלים. מגלגלים מיד כל פלפל שמולא בקמח, כך שיצופה מכל צדדיו. מניחים בצד.

4 מחממים מחבת עם שמן (לא עמוק, אבל לא מעט מדי). טובלים את הפלפלים בביצה ומטגנים משני הצדדים (כמו שניצל). 

* אפשר לוותר על שלב הטיגון האחרון ולאפות את הפלפלים בתנור ללא ציפוי, אך עם מעט שמן זית ופנקו (פירורי לחם יפניים גסים) מעל -ב-180 מעלות עד שהם מזהיבים, כחצי שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!