אוכל
צילום׃ יואל מזרחי, יחסי ציבור

שומשומיות

חטיף בריאות תוצרת בית שאפשר לגוון גם עם שבבי שקדים או שוקולד

אלינוער רבין | קפה ועוד, הוצאת אופוס | פורסם 11/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

שליש כוס (80 גרם) סוכר

1 כף דבש

2 כוסות (350 גרם) שומשום

שליש כוס (50 גרם) פיסטוק קלוי

אופן ההכנה:

1 בסיר עם תחתית עבה ממיסים את הסוכר עם הדבש תוך בחישה בכף עץ. מוסיפים את השומשום ומערבבים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהשומשום מזהיב וכולו מכוסה בסוכר ובדבש. לקראת הסוף מוסיפים את הפיסטוק.

>> מתכונים לפסח

2 שוטחים את התערובת, החמה מאוד, על משטח עבודה, רצוי שיש או נירוסטה. בעזרת ידיים רטובות מעט מרדדים את התערובת למלבן בעובי כ-1 ס"מ. ממתינים מספר דקות וחותכים לרצועות ברוחב הרצוי, עדיף בשפכטל מתכת. כל רצועה חותכים למעוינים. 

3 מצננים ושומרים בצנצנת שנסגרת היטב. לא כדאי לשמור במקפיא כי העוגייה מתרככת זמן קצר אחרי הוצאתה לטמפרטורת החדר.