צילום׃ יואל מזרחי, יחסי ציבור
שומשומיות
חטיף בריאות תוצרת בית שאפשר לגוון גם עם שבבי שקדים או שוקולד
אלינוער רבין | קפה ועוד, הוצאת אופוס
| פורסם 11/07/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
שליש כוס (80 גרם) סוכר
1 כף דבש
2 כוסות (350 גרם) שומשום
שליש כוס (50 גרם) פיסטוק קלוי
אופן ההכנה:
1 בסיר עם תחתית עבה ממיסים את הסוכר עם הדבש תוך בחישה בכף עץ. מוסיפים את השומשום ומערבבים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהשומשום מזהיב וכולו מכוסה בסוכר ובדבש. לקראת הסוף מוסיפים את הפיסטוק.
>> מתכונים לפסח
2 שוטחים את התערובת, החמה מאוד, על משטח עבודה, רצוי שיש או נירוסטה. בעזרת ידיים רטובות מעט מרדדים את התערובת למלבן בעובי כ-1 ס"מ. ממתינים מספר דקות וחותכים לרצועות ברוחב הרצוי, עדיף בשפכטל מתכת. כל רצועה חותכים למעוינים.
3 מצננים ושומרים בצנצנת שנסגרת היטב. לא כדאי לשמור במקפיא כי העוגייה מתרככת זמן קצר אחרי הוצאתה לטמפרטורת החדר.