צילום׃ none
פלאפל דגים
גרסה ימית של המאכל הלאומי
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 05/07/09
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1/4 1 כוסות חומוס יבש
400-500 גרם פילה דג ים טרי קצוץ גס (כדאי בורי)
1 כוס כוסברה קצוצה
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף וקצוץ גס
4 שיני שום
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס שמיר קצוץ
1 פלפל ירוק חריף קצוץ גס
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח
אופן ההכנה:
1 משרים את החומוס במים ל-12 שעות. 2. טוחנים את החומוס המושרה יחד עם הדג, הפלפל, הבצל, השום, הג'ינג'ר והכוסברה. אם המסה נראית לכם מעט רטובה, אפשר להוסיף שתי כפות קמח חומוס. 3. לשים את המסה כמה דקות בעזרת כפות הידיים, כדי לחבר את חלבוני הדג. 4. קורצים קציצות ומטגנים אותן בשמן עמוק. 5. מגישים עם חצאי לימון ו/או יוגורט קר.