אוכל

פנקייק

מתכון מפנק לחביתיות רכות, אווריריות וחמאתיות שאפשר לאכול עם מייפל, שוקולד מומס או סלט פירות מרענן

אביבה אברבוך | קפה "הקוקייה", קיבוץ דפנה | פורסם 09/12/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

1 ליטר חלב + 1 כוס חלב

450 גרם חמאה חתוכה לקוביות

12 ביצים שלמות מעורבבות

6 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

6 חבילות אבקת אפייה

3/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 ממיסים חמאה 4 דקות במיקרו ומערבבים עם החלב.

2 מערבבים את הביצים הטרופות לתוך החלב והחמאה המומסת.

3 מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. 

4 מוסיפים לתערובת היבשה את התערובת הרטובה ומערבבים יחד לבלילה אחידה.

5 בעזרת מצקת שופכים כל פעם מעט מהבלילה למחבת חמה, ומטגנים משני הצדדים. 

6 מוציאים לצלחת ומגישים עם אבקת סוכר, רוטב מייפל, ריבה, שוקולד מומס או/ו סלט פירות העונה.

* ניתן לשמור את הבלילה במקרר ליומיים.

הכנתם את המתכון לפנקייק? ספרו לנו איך יצא!