פנקייק
מתכון מפנק לחביתיות רכות, אווריריות וחמאתיות שאפשר לאכול עם מייפל, שוקולד מומס או סלט פירות מרענן
אביבה אברבוך | קפה "הקוקייה", קיבוץ דפנה
| פורסם 09/12/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (50 מנות):
1 ליטר חלב + 1 כוס חלב
450 גרם חמאה חתוכה לקוביות
12 ביצים שלמות מעורבבות
6 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
6 חבילות אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 ממיסים חמאה 4 דקות במיקרו ומערבבים עם החלב.
2 מערבבים את הביצים הטרופות לתוך החלב והחמאה המומסת.
3 מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
4 מוסיפים לתערובת היבשה את התערובת הרטובה ומערבבים יחד לבלילה אחידה.
5 בעזרת מצקת שופכים כל פעם מעט מהבלילה למחבת חמה, ומטגנים משני הצדדים.
6 מוציאים לצלחת ומגישים עם אבקת סוכר, רוטב מייפל, ריבה, שוקולד מומס או/ו סלט פירות העונה.
* ניתן לשמור את הבלילה במקרר ליומיים.
הכנתם את המתכון לפנקייק? ספרו לנו איך יצא!