תמונת AVI׃ none
סמבוסק
בצק פריך וטעים להפליא במילוי מלוח של גבינה בולגרית וניחוחות של זעתר
חיים כהן | מבשלים ביחד
| פורסם 09/02/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
700 גרם קמח ללחם (5 כוסות)
70 גרם דורום דק (חצי כוס)
כף שמן זית
8 גרם שמרים טריים (כף)
1 כף מלח
50 גרם סוכר (רבע כוס)
½ ליטר מים
למילוי
גבינה בולגרית
זעתר טרי
בצל יבש
שמן זית
כלים
מיקסר
מחבת טפלון
מלקחיים
פלטה
קרש חיתוך
סכיני שף
מערוך
כפות
סכין לחם
אופן ההכנה:
1 מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות על מהירות בינונית.
2 מתפיחים פעם ראשונה כשעתיים. מוציאים אויר, מכינים כדורים של 100 גרם כל אחד ומתפיחים כ40- דקות נוספות. מרדדים את הכדור לאליפסה.
3 להכנת המילוי: מפוררים בעקרה את הבולגרית, קוצצים פנימה זעתר טרי, בצל יבש ופלפל ירוק חריף.
4 בעזרת כף מעבירים כמות נדיבה של מילוי למרכז אליפסת הבצק.
5 .מקפלים צד אחד על הצד השני ולוחצים את הקצוות יחד.
6 מחממים מחבת על חום בינוני גבוה ומטגנים משני הצדדים עם שמן זית.
7 פורסים על גבי קרש החיתוך ומפזרים קצת מלח.