אוכל
תמונת AVI׃ none

סמבוסק

בצק פריך וטעים להפליא במילוי מלוח של גבינה בולגרית וניחוחות של זעתר

חיים כהן | מבשלים ביחד | פורסם 09/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

700 גרם קמח ללחם (5 כוסות)
70 גרם דורום דק (חצי כוס)
כף שמן זית
8 גרם שמרים טריים (כף)
1 כף מלח
50 גרם סוכר (רבע כוס)
½ ליטר מים

למילוי

גבינה בולגרית
זעתר טרי
בצל יבש
שמן זית

כלים

מיקסר
מחבת טפלון
מלקחיים
פלטה
קרש חיתוך
סכיני שף
מערוך
כפות
סכין לחם

אופן ההכנה:

1 מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות על מהירות בינונית. 

2 מתפיחים פעם ראשונה כשעתיים. מוציאים אויר, מכינים כדורים של 100 גרם כל אחד ומתפיחים כ40- דקות נוספות. מרדדים את הכדור לאליפסה.

3 להכנת המילוי: מפוררים בעקרה את הבולגרית, קוצצים פנימה זעתר טרי, בצל יבש ופלפל ירוק חריף. 

4 בעזרת כף מעבירים כמות נדיבה של מילוי למרכז אליפסת הבצק. 

5 .מקפלים צד אחד על הצד השני ולוחצים את הקצוות יחד.

6 מחממים מחבת על חום בינוני גבוה ומטגנים משני הצדדים עם שמן זית.

7 פורסים על גבי קרש החיתוך ומפזרים קצת מלח.