אוכל
צילום׃ על השולחן

לחמניות הפתעה

לחמניות ביס במילוי תערובת עשירה של גבינות. שוברים ביצה מלמעלה ומקבלים מאפי ביס יפהפיים

| על השולחן | פורסם 25/04/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

10 לחמניות ביס עגולות (קוטר 6)

50 גרם חמאה מומסת

5 שיני שום קצוצות דק

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

למלית:

1 גביע (250 גרם) גבינת פטה עזים, מפוררת

100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

100 גרם גבינת צ'דר, מגוררת

עלים קצוצים דק מ-3 גבעולי נענע

עלים קצוצים דק מ-5 גבעולי פטרוזיליה

50 גרם צנוברים קלויים קלות

6 ביצים

30 מ"ל (2 כפות) שמן זית

50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 חותכים את הכיפות של הלחמניות ומרוקנים את תוכנן.

3 מערבבים בקערית חמאה מומסת, שום ומעט מלח ופלפל. מורחים את הלחמניות בתערובת מבפנים ומבחוץ.

4 אופים את הלחמניות כ-3 דקות או עד שהשוליים החתוכים מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. משאירים את התנור דולק.

5 מערבבים גבינת פטה, גבינת קשקבל וגבינת צ'דר עם עשבי תיבול וצנוברים. מוסיפים את שאריות החמאה המומסת, אם נותרו, ומערבבים.

6 ממלאים את הלחמניות בתערובת הגבינות ומשאירים גומה מלמעלה. שוברים ביצה ויוצקים אותה פנימה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.

7 אופים כ-7-6 דקות עד שהביצה עשויה לפי המידה הרצויה ומגישים מיד.

* אפשר לוותר על הביצה. במקרה כזה ממלאים את הלחמניות בגבינות עד למעלה ואופים באותו אופן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!