אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה ברוטב שמנת וארטישוק

מנת פסטה עשירה ומיוחדת, מלאה בטעמים שמשתלבים יחד נהדר. אם אתם רוצים, אפשר לוותר על השמנת

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 05/02/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המנה תעבוד טוב גם בלי השמנת - פשוט להקפיץ את הירקות לפני ההוספה אל הפסטה. אבל בשום אופן אל תוותרו על הגבינה, שמוסיפה כל כך הרבה טעם למנה. את לבבות הארטישוק אפשר להמיר בארטישוק א לה רומנה, שנמכר בסופרים הגדולים בצנצנת מאיטליה, אבל ממש לא חובה. תחתיות ארטישוק מופשרות (ואפילו משומרות) יעשו יופי של עבודה.

מרכיבים :

1 בצל חתוך לרצועות

400 גרם אפונה עדינה

3 שיני שום קצוצות

5 תחתיות ארטישוק (אפשר לקנות קפוא, אבל חשוב שיהיה מאיכות טובה), חתוכות לרבעים

1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול (אפשר גם 15% שומן)

חופן של עלי בזיליקום טריים

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור גרוס

1 חבילת של פסטה (מכל סוג שאוהבים)

100 גרם בולגרית או מוצרלה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל במחבת כ-3 דקות. מוסיפים את האפונה העדינה ומערבבים כ-2 דקות.

2 מוסיפים את השום לדקה נוספת ואז מוסיפים - ארטישוקים, שמנת, אגוז מוסקט, מלח ופלפל, ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות. מפזרים את עלי הבזיליקום מעל.

3 במקביל, מרתיחים מים לפסטה ומבשלים אותה על פי הוראות היצרן שעל האריזה.

4 מסננים את הפסטה ויוצקים מעליה את הרוטב. לפני ההגשה מפזרים בולגרית או מוצרלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות