אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוגת פירורים וירקות פיקנטית

פאי חריף עם בצק מיוחד, מלית ירקות מתובלת ובצק פירורים נימוח מעל הכל

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 31/12/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק הראשון:

500 גרם קמח

1 כפית שטוחה מלח

15 גרם שמרים יבשים

1 כף תימין

חצי כפית פלפל שאטה גרוס

חצי כוס שמן זית

כוס וחצי מים

לבצק השני:

150 גרם חמאה (בטמפרטורה של כ-18 מעלות, חתוכה לקוביות)

100 גרם קמח

50 גרם סוכר

1 כפית טבסקו

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית תימין

למלית:

10 בצלים גדולים

50 גרם חמאה

שמן זית

3 גזרים

3 גמבות

כף אבקת קארי

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הבצק הראשון: מערבבים את הקמח עם המלח, השמרים והתבלינים במיקסר. מוסיפים שמן זית תוך כדי ערבוב ולישה לאט לאט ומוסיפים את המים על פי הצורך.

2 לאחר שהתערבב במיקסר מוציאים את הבצק ולשים על משטח עבודה כ-10 דקות. יוצרים כדור, מקמחים אותו ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים במקום חמים (30 מעלות) עד שתופח לנפח כפול.

3 הבצק השני: מערבבים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את כל המרכיבים תוך ערבוב. כשנוצר בצק מוציאים ומעבירים למקרר.

4 המלית: חותכים את הבצלים לצורת ירח ומטגנים במחבת גדולה בחמאה ושמן זית.

5 חותכים את הגזר למקלות דקים של 13 ס"מ ומוסיפים למחבת. חותכים את הגמבה למקלות ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הקארי, המלח והפלפל לפי הטעם וממשיכים בטיגון על אש נמוכה עד שמתרכך.

6 אחרי שהבצק הראשון תפח לשים עוד קצת ומרדדים על נייר אפייה לגודל של תבנית אפייה, מכסים במגבת ומניחים במקום יבש ללא רוח למשך 20 דקות. בתום ה-20 דקות מפזרים על הבצק את המלית.

7 מפזרים מלמעלה את בצק הפירורים ואופים 25 דקות ב-180 מעלות, עד שבצק השמרים אפוי.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!