צילום׃ msheldrake, Istock
קינואה עם אפונה עדינה ונענע
תבשיל בריאות צמחוני ומעודן בתוספת עשבי תיבול
| פרי הגליל
| פורסם 14/07/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
2 כוסות אפונה עדינה קפואה- לשטוף במים רותחים
2 כוסות קינואה
2 כפיות אבקת מרק עוף
1/4 כוס שמן זית
¾ כוס בצל קצוץ דק
½ כפית מלח
2 עלי דפנה
½ כוס נענע קצוצה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כוסות מים רותחים
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 בתוך סיר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מאדים מעט ומוסיפים את הקינואה. מאדים מספר דקות נוספות. 2. מוסיפים מלח, פלפל ואבקת מרק. 3. מוסיפים את המים הרותחים ועלי הדפנה, מערבבים ומביאים לכדי רתיחה. מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות. 4. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה במשך 15 דקות נוספות. 5. פותחים את הסיר ומוסיפים את האפונה, הפטרוזיליה והנענע. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומגישים.