אוכל
צילום׃ frhuynh, Istock

אגרול של אמא מיקי

גלילה קראנצ'ית מטוגנת, מלאה בירקות דקיקים ומתובלת כמו שאמא מיקי הייתה עושה

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 10/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למילוי:

3 כפות שמן קנולה

3 שיני שום

כף ג'ינג'ר טרי מגורר

2 כוסות נבטים גדולים

כוס פטריות שמפיניון או שיטאקה, חתוכות גס

2 גבעולי בצל ירוק, ללא החלק הלבן חתוכים לגפרורים

גזר, חתוך לקיסמים דקים

רצועות דקות וקצרות של כרוב

כף רוטב סויה

קורט פלפל חריף סצ'ואני

כפית סוכר

כף מיץ לימון

למעטפת:

10 עלי פילו או עלי אגרול מוכנים

לסגירת הדפים:

כף קמח מעורבת עם שתי כפות מים

לטיגון:

שמן לפי הצורך

לרוטב:

1/2 כוס רוטב סויה

שן שום כתושה

1/4 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק

כפית סוכר

כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים ווק ומוסיפים שמן. מכניסים ג'ינג'ר ושום. מוסיפים את הירקות לטיגון קצר (פחות מדקה), ומוסיפים את הסויה, הפלפל החריף, מיץ הלימון והסוכר, ומבשלים כדקה נוספת. מעבירים לקערה ומקררים.

2 פורסים את הפילו / עלי האגרול (כל אחד בנפרד כמובן), ומניחים במרכז תלולית מהתערובת הקרה. מקפלים צד אחד של הבצק מעל המלית ומעליו את הצד השני ומהדקים (כמו שסוגרים עלי גפן ושאר מגולגלים). תופסים קצה שלא קופל ומתחילים לגלגל לכיוון התערובת, ממשיכים לגלגל עד שמקבלים מעין גליל. את הקצוות מקפלים פנימה וסוגרים עם מעט קמח מעורבב עם מים.

3 השלב הבא הוא הטיגון: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (כלומר, כמות שתכסה את האגרול ועוד קצת), עד שהשמן כמעט לוהט. מכניסים פנימה בעדינות את האגרול בעזרת מלקחיים, ומטגנים כחמש דקות. מוציאים בעזרת המלקחיים ומספיגים בנייר סופג.

4 בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, וטועמים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!