אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

סלט פסטה מקמח מלא ועוף

סלט עשיר, מפנק, בריא ובעיקר צבעוני של פסטה מקמח מלא, עוף, פלפלים קלויים, זיתים, עגבניות שרי, בצל אדום ובקיצור - אם יש לזה צבע זה שם. ארוחת צהריים קלילה וטעימה שעושה טוב על הנשמה

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 24/12/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

1/2 כוס פנה מקמח דורום מלא

1/2 כפית שמן זית

200 גרם חזה עוף

מלח ופלפל שחור

1/2 כפית שמן זית

1 פלפל אדום

1/2 פלפל צהוב

4 עגבניות שרי חצויות

6 זיתי קלמטה מגולענים

1/4 בצל אדום פרוס דק

חופן עלי פטרוזיליה שלמים

כף שמן זית

כף חומץ בלסמי

1/2 כפית מיץ לימון

מלח ופלפל שחור

כף צלפים מסוננים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מעבירים למסננת ומצננים במים קרים. מסננים ושומרים בצד.

2 משמנים קלות את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים. צורבים את העוף במחבת חמה, שתי דקות מכל צד.מצננים מעט וחותכים לרצועות דקות. שומרים חצי מהכמות בכלי סגור במקרר, לארוחת הצהריים של מחר.

3 משמנים מעט את קליפת הפלפלים ומניחים בתבנית במרכז התנור כאשר הגריל העליון דולק לחום מקסימלי. צורבים את הפלפלים כ-20 דקות, עד שהקליפה משחירה חלקית והפלפל מתרכך.

4 מוציאים לכלי פלסטיק, סוגרים עם מכסה ומצננים כחצי שעה. מסירים את הקליפה מהפלפלים וחותכים אותם לרצועות דקות. שומרים חצי מהפלפל האדום במקרר לארוחת הערב של מחר.

5 מערבבים את כל חומרי הסלט.

>> רוצים לנסות את אתגר האוכל הבריא? הנה כל המתכונים שאתם צריכים ל-10 ימים