אוכל

ניוקי פולנטה אלה רומנה עם פטריות צלויות

אל חשש, בשביל הניוקי הזה ממש לא לא צריך לעבוד קשה: סבינה ולדמן עם מתכון מהיר וחגיגי לניוקי על בסיס פולנטה, שמגישים עם תערובת פטריות ועגבניות שרי צלויות

סבינה ולדמן | mako אוכל | פורסם 08/02/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפולנטה:

500 מ"ל חלב (2 כוסות ועוד כף)

150 מ"ל שמנת מתוקה (שני שליש כוס)

מעט מלח

100 גרם קמח פולנטה

2 כפות שמן זית

לפטריות הצלויות:

10 פטריות בינוניות, חתוכות לרבעים

10 עגבניות שרי, חצויות

1 ענף מרווה מופרד לעלים

5 כפות שמן זית

1 כף חמאה

מלח

פלפל שחור

להגשה:

1 כף פטרוזיליה קצוצה דק

1 שן שום כתושה

1 כפית גרידת לימון

פרמזן מגורד

אופן ההכנה:

1 הפולנטה: מרתיחים יחד בסיר קטן את החלב והשמנת ומתבלים במלח. מוסיפים את הפולנטה בזרם איטי, תוך כדי ערבוב מתמיד, ומרתיחים שוב. ממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. מנמיכים להבה ומבשלים 3-4 דקות נוספות, לקבלת פולנטה במרקם הרצוי וללא גושים. יוצקים לתוך תבנית מרופדת בנייר פרגמנט משומן קלות בשמן זית. משטחים ומניחים לצינון.

2 הפטריות: מחממים תנור ל-190 מעלות. מערבבים את הפטריות עם העגבניות, המרווה, שמן הזית והחמאה ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-15 דקות. במקביל הופכים את הפולנטה על קרש חיתוך וחותכים לקוביות או קורצים עיגולים. מסדרים בחזרה על מגש ויוצקים מעל מעט שמן זית.

3 ההגשה: צולים את הניוקי פולנטה בתנור בחום גבוה כ-5 דקות, עד להזהבה. מערבבים את הפטריות עם הפטרוזיליה, השום וגרידת הלימון. מניחים על צלחת הגשה את הניוקי ומעל את הפטריות. מפזרים פרמזן ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל עדשים וירקות שהולך מעולה על אורז לבן

>> גזור ושמור: מה עושים עם כל חלק של עוף?