אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

שקשוקה ים תיכונית

שבת בבוקר יום יפה, אבל מה אוכלים אחרי הקפה? זה פשוט: מגייסים את שאריות החלה מאתמול ונותנים בראש עם השקשוקה הזו, עם המון פלפלים צבעוניים, זיתי קלמטה וגבינת פטה. לזה אנחנו קוראים ארוחת בוקר מושלמת

שי לי ליפא | על השולחן | פורסם 24/03/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס

חצי כפית כמון

6 פלפלים חתוכים לקוביות בגודל 1 וחצי ס”מ (מומלץ בשני צבעים)

1 קופסה קטנה (400 גרם) קוביות עגבניות משומרות

8 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים

מלח ופלפל שחור גרוס

6 ביצים

להגשה:

125 גרם (חצי קובייה) גבינה מלוחה (בולגרית או פטה) מפוררת גס

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים קוביות פלפלים ומקפיצים כ-5 דקות עד שמתחילים להתרכך.

2 מוסיפים עגבניות וזיתים ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים, ומבשלים כ-10 דקות עד שהפלפלים רכים.

3 יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל גבינה ומגישים.

 * המתכון פורסם לראשונה בגליון אפריל 2013 של "על השולחן"

>> מחפשים עם מה לנגב? נסו את לחם השום המופלא הזה

>> ולקינוח: בראוניז עם הפתעות מטורפות בפנים