צילום׃ דניאל לילה, על השולחן
שקשוקה ים תיכונית
שבת בבוקר יום יפה, אבל מה אוכלים אחרי הקפה? זה פשוט: מגייסים את שאריות החלה מאתמול ונותנים בראש עם השקשוקה הזו, עם המון פלפלים צבעוניים, זיתי קלמטה וגבינת פטה. לזה אנחנו קוראים ארוחת בוקר מושלמת
שי לי ליפא | על השולחן
| פורסם 24/03/16
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס
חצי כפית כמון
6 פלפלים חתוכים לקוביות בגודל 1 וחצי ס”מ (מומלץ בשני צבעים)
1 קופסה קטנה (400 גרם) קוביות עגבניות משומרות
8 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
מלח ופלפל שחור גרוס
6 ביצים
להגשה:
125 גרם (חצי קובייה) גבינה מלוחה (בולגרית או פטה) מפוררת גס
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים קוביות פלפלים ומקפיצים כ-5 דקות עד שמתחילים להתרכך.
2 מוסיפים עגבניות וזיתים ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים, ומבשלים כ-10 דקות עד שהפלפלים רכים.
3 יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל גבינה ומגישים.
* המתכון פורסם לראשונה בגליון אפריל 2013 של "על השולחן"