אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

שוקי עוף עם פול וארטישוק ירושלמי

תבשיל מעולה שקל לגוון: פשוט תוסיפו את מה שיש לכם במקרר

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המתכון הזה מאוד פתוח לשינויים: את הארטישוק הירושלמי אפשר להחליף בתפוחי אדמה. את הפול אפשר להחליף בחומוס או בכל קטניה אחרת. אם יש לכם בשלוף, עשבי תיבול מאוד יתאימו לתבשיל הזה.

מרכיבים :

2 בצלים, קצוצים

8 יחידות שוקי עוף

3 שיני שום

3-4 יחידות ארטישוק ירושלמי, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ללא הקליפה)

300 גרם פול קפוא

כפית פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 יחידות בצל ירוק חתוך לעיגולים

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את שוקי העוף להזהבה כ-5 דקות.

2 מוסיפים את השום, הארטישוק הירושלמי, הדלעת והפול, מתבלים ומוסיפים את הבצל ירוק.

3 יוצקים כוס מים חמים ומביאים לרתיחה. מורידים את האש למינימום ומבשלים כ-40 דקות.

* מגישים ליד אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!