אוכל
תמונת AVI׃ mako

מופלטה במילוי צלעות טלה ופירות יבשים

מופלטה ממולאת בתערובת בשר בקר וטלה עם פירות יבשים, אגוזים, ערמונים ויין אדום

ויקי ג'אן | מאסטר שף | פורסם 03/12/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 3.9 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למופלטה:

1 קילו קמח

1 כפית מלח

600 ליטר מים

למילוי:

צלעות טלה

טי-בון

משמש

תאנים

תמרים

ערמונים

אגוזי לוז

מלח ופלפל

כמון

קינמון

בצל סגול

3/4 בקבוק יין אדום

1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את המופלטה: מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג, מניחים אותם בקערה משומנת ונותנים להם לנוח חצי שעה.

2 מרטיבים את הידיים בשמן, לוקחים כדור ומתחילים לפתוח את הבצק. מניחים במחבת חמה. כשהצד הראשון מוכן הופכים, ומעל מניחים מופלטה נוספת. עושים מגדל של כ-8-10 יחידות, מוציאים ושמים שוב עוד כמות עד שכל הבצק נגמר.

3 המלית: טוחנים את צלעות הטלה והטי-בון. קוצצים את הפירות היבשים ואגוזי הלוז. מערבבים עם הבשר הטחון, מתבלים במלח, פלפל, כמון וקינמון ומטגנים את כל התערובת.

4 מטגנים בסיר את הבצל הסגול. מוסיפים 3/4 בקבוק יין אדום וחצי כוס סוכר, ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם.

5 ההרכבה: מניחים על המופלטה את המילוי, מזלפים מעט מהיין והבצל ומגלגלים כמו אגרול. מברישים בשמן ומכניסים לתנור ל 7 דקות של אפייה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!