אוכל
צילום׃ עודד קרני

אגוזים בצ'אטני משמשים-מנגו

משועמם מהגרעינים והפיצוחים הרגילים? קבל מתכון לנשנוש מקורי וטעים לזמן המשחק

ערן זינו | ביסטרו 99 | פורסם 10/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לצ'אטני

2 מנגו חתוכים לקוביות גדולות
חצי כוס משמשים מיובשים
1 בצל סגול קצוץ
חצי כוס סוכר
3 כפות חומץ בן-יין לבן
2 כפות ג'ינג'ר מסוכר
שן שום קצוצה היטב
רבע כפית צ'ילי
מלח לפי הטעם

לתערובת האגוזים

500 גרם אגוזי מלך
1 כף שמן שומשום
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
רבע כוס מים
30 גרם חמאה
1 כף מלח דק

אופן ההכנה:

1 להכנת הצ'אטני - מטגנים את הבצל ואת הצ'ילי טיגון קל, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן על להבה נמוכה לדקה נוספת. מוסיפים את שאר המרכיבים, ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה למשך שעה עד שעה וחצי. מתבלים במלח ובפלפל ושומרים בצנצנת זכוכית אטומה.

2 להכנת התערובת - קוצצים את הצ'אטני היטב, מחממים את המחבת הכי גדולה בבית, כזאת שתכיל את האגוזים, מכניסים לתוכה את שמן השומשום, החמאה, המלח ואת אגוזי המלך ומטגנים קלות. מוסיפים את הצ'אטני הקצוץ, את המים ואת גרגירי הכוסברה, וממשיכים לבשל עד שהאגוזים עטופים וכל הנוזלים מצומצמים. מעבירים למגש לקירור. 

*האגוזים נשמרים היטב במקפיא כחודש.