אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

פולנטה

מנה בסיסית שתשמח לכל שדרוג

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 05/07/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3/4 כוס קמח תירס טחון דק
1/2 כוס חלב
1 כפית חמאה
500 מ"ל מים
קורט מלח

להגשה

גבינת פרמזן
מלח אטלנטי שחור

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את המים עם קורט מלח. מחממים תנור ל-200 מעלות. 2. מוסיפים את החלב והחמאה ובוחשים. 3. מוסיפים את קמח התירס בזרם דק וקבוע. בוחשים בלי הפסקה במשך 3-5 דקות, עד שהדייסה נפרדת מדפנות הסיר. 4. מכבים את האש ומעבירים את העיסה לתבנית בצורה הרצויה. 5. אופים במשך חמש דקות. מעבירים לצלחת הגשה, מגרדים פרמזן מעל המנה ובוזקים מלח. ניתן להוסיף מעט שמן זית. מגישים חם.