צילום׃ דנה בר-אל שוורץ
הכנה עצמית של גבינה רכה בטעמים
גבינה נהדרת שכל אחד יכול להכין בבית
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 15/09/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חומרים למנה אחת :
ליטר אחד חלב 3%, חומר מקריש, (מיץ לימון או חומץ או גביע לבן או יוגורט), חומרי טעם כגון: מלח, תבלינים, ירקות, זיתים.
כדי להכין כמה מנות יש להכפיל את הכמויות במספר המנות.
אופן ההכנה:
1 מוזגים חלב לקערה.
2 מוסיפים חומר מקריש ובוחשים.
3 מכסים ומשהים 24 שעות במקום חמים עד שהחלב נקרש.
4 מניחים על הקערה האחרת מסננת.
5 על המסננת מניחים בד (חיתול).
6 מוזגים את החלב הקרוש על הבד.
7 משהים עד שיטפטפו לקערה מי החלב הקרוש.
8 על הבד נותרת גבינה. מעבירים לצלחת.
9 מוסיפים חומרי טעם ובוחשים.
10 מכסים ומניחים במקרר.