אוכל
צילום׃ דנה בר-אל שוורץ

הכנה עצמית של גבינה רכה בטעמים

גבינה נהדרת שכל אחד יכול להכין בבית

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חומרים למנה אחת :
ליטר אחד חלב 3%, חומר מקריש, (מיץ לימון או חומץ או גביע לבן או יוגורט), חומרי טעם כגון: מלח, תבלינים, ירקות, זיתים.
כדי להכין כמה מנות יש להכפיל את הכמויות במספר המנות.

אופן ההכנה:

1 מוזגים חלב לקערה.

2 מוסיפים חומר מקריש ובוחשים.

3 מכסים ומשהים 24 שעות במקום חמים עד שהחלב נקרש.

4 מניחים על הקערה האחרת מסננת.

5 על המסננת מניחים בד (חיתול).

6 מוזגים את החלב הקרוש על הבד.

7 משהים עד שיטפטפו לקערה מי החלב הקרוש.

8 על הבד נותרת גבינה. מעבירים לצלחת.

9 מוסיפים חומרי טעם ובוחשים.

10 מכסים ומניחים במקרר.