אוכל
צילום׃ אסף רונן

פולנטה ברוטב עגבניות ומוצרלה

חזרתם הביתה מורעבים? הנה מנה חמה וטעימה שאפשר להכין בפחות מ-30 דקות. כדאי לגזור ולשמור

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 16/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפולנטה:

1 קילו פולנטה (קמח תירס) אינסטנט

100 גרם חמאה (לא חובה)

לרוטב:

2-3 כפות שמן קנולה או זית

1 בצל גדול קצוץ דק

3-4 שיני שום קצוצות

100 גרם רסק עגבניות

260 גרם עגבניות מרוסקות

½ כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור

1/2 עד כוס מים חמים

חופן בזיליקום טרי קצוץ

100 גרם מוצרלה בייבי או כדור חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפולנטה לפי הוראות היצרן על גבי השקית, במידה ותרצו להוסיף את החמאה, תוסיפו אותה בתחילת הבישול. מתבלים במלח.

2 מטגנים בסיר את הבצל עד שהוא הופך שקוף ומוסיפים את השום לעוד דקה-שתיים ואז את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות.

3 מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, מוסיפים כ- ½ עד 1 כוס מים חמים ומערבבים. מוסיפים את הבזיליקום ומביאים לרתיחה.

4 מבשלים על אש נמוכה כ-15-20 דקות.

5 הגשה: יוצקים את הפולנטה לצלחת הגשה, שופכים מעל את רוטב העגבניות ואת המוצרלה.

* במידה ורוצים להוסיף את העוף או את הנקניקיות: מכניסים אותם לרוטב בשלב מספר 2, לאחר שהבצל מטוגן.

צילום: אסף רונן.