פולנטה ברוטב עגבניות ומוצרלה
חזרתם הביתה מורעבים? הנה מנה חמה וטעימה שאפשר להכין בפחות מ-30 דקות. כדאי לגזור ולשמור
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לפולנטה:
1 קילו פולנטה (קמח תירס) אינסטנט
100 גרם חמאה (לא חובה)
לרוטב:
2-3 כפות שמן קנולה או זית
1 בצל גדול קצוץ דק
3-4 שיני שום קצוצות
100 גרם רסק עגבניות
260 גרם עגבניות מרוסקות
½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
1/2 עד כוס מים חמים
חופן בזיליקום טרי קצוץ
100 גרם מוצרלה בייבי או כדור חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפולנטה לפי הוראות היצרן על גבי השקית, במידה ותרצו להוסיף את החמאה, תוסיפו אותה בתחילת הבישול. מתבלים במלח.
2 מטגנים בסיר את הבצל עד שהוא הופך שקוף ומוסיפים את השום לעוד דקה-שתיים ואז את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות.
3 מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, מוסיפים כ- ½ עד 1 כוס מים חמים ומערבבים. מוסיפים את הבזיליקום ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים על אש נמוכה כ-15-20 דקות.
5 הגשה: יוצקים את הפולנטה לצלחת הגשה, שופכים מעל את רוטב העגבניות ואת המוצרלה.
* במידה ורוצים להוסיף את העוף או את הנקניקיות: מכניסים אותם לרוטב בשלב מספר 2, לאחר שהבצל מטוגן.
צילום: אסף רונן.