אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

פיצה פסטו פטריות

פיצה ביתית קלה להכנה, טעימה בטירוף ומלאה בדברים שאתם אוהבים. רוצים בצק אקסטרה פריך? הסוד הוא באפייה הכפולה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/08/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק:

4 כוסות (560 גרם) קמח

1 כף מלח

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית

ככוס + 3 כפות (280 מ"ל) מים פושרים

לתוספות:

רוטב פסטו ביתי או קנוי (כ-120 גרם)

300 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2 סלסלות של פטריות (שמפיניון / שיטאקה טריות / פורטבלו) או שילוב של הסוגים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להטמעה. מחברים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה, עד להיווצרות בצק רך וגמיש (במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים, כף אחת בכל פעם, או לא להוסיף את כל הכמות המצוינת במתכון במידה והתקבל כבר בצק רך וגמיש). לשים כ-10 דקות. מעבירים את הבצק לקערה נקייה. יוצקים עליו מעט שמן ומגלגלים אותו כך שישומן היטב מכל צדדיו. מניחים להתפחה כשעה – שעה וחצי או עד שהבצק הכפיל את נפחו.

2 בזמן שהבצק תופח, מנקים את הפטריות, מסירים את הרגל וקוצצים לפרוסות. מחממים את התנור לחום המקסימלי ומניחים במרכזו, על גבי רשת, אבן אפייה (אבן שמוט). אם אין אבן, מחממים את תבנית התנור. מאפשרים חימום ארוך של כ-30-40 דקות.

3 כשהבצק תפח דיו מחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ ובקוטר של כ-30 ס"מ. מעבירים את הבצק לרשת הפיצה, ובעזרת סכין מסירים את השוליים המיותרים. מורחים שכבה דקה מאוד של פסטו על גבי הבצק (כ-2 כפיות בלבד) ואופים כ-7-10 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור, מורחים שכבה נוספת של פסטו (שוב, רק 2-3 כפיות) מפזרים את הגבינה ואת הפטריות הקצוצות ומחזירים שוב לתנור (הפעם ניתן לוותר על תבנית הפיצה). אופים עוד 7-10 דקות נוספות ועד שהגבינה מבעבעת. מוציאים מהתנור ואוכלים מיד.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!