ירקות ממולאים פתיתים
למה לעצור באורז? קבלו מנה מעלפת של חצילים, קישואים, פלפלים, בצלים ועגבניות ממולאים בפתיתים וצנוברים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם פתיתים אפויים קוסקוס, מוכנים לפי הוראות ההכנה
פטרוזיליה
100 גרם צנוברים מטוגנים
מלח
פלפל שחור
שן שום קצוצה דק
ירקות למילוי:
1 בצל
3 חצילים קטנים
3 קישואים
3 פלפלים בצבעים
2 עגבניות
לרוטב:
שמן זית
2 שיני שום, פרוסות
1 בצל קצוץ
3 עגבניות טריות
200 גרם קוביות של עגבניות
½ ליטר מים
1 כפית כמון
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
להגשה:
גבינה פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
1 חורצים את הבצל עד הליבה הפנימית, ומבשלים במים רותחים כ-10 דקות על מנת להפריד את העלים ביתר קלות לקליפות בודדות.
2 מרוקנים את פנים הירקות המיועדים למילוי ומשחימים בשמן בגובה בינוני (1 ס"מ). סופגים את עודפי השמן מהירקות.
3 מתבלים את הפתיתים בפטרוזיליה, צנוברים מטוגנים ושן שום אחת קצוצה דק. מוסיפים מלח ופלפל.
4 ממלאים את הירקות בתערובת הפתיתים ומסדרים בסיר סוטאז'. בסיר נפרד מחממים שמן זית ומוסיפים 2 שיני שום פרוסות, בצל קצוץ ועגבניות טריות. משחימים קלות.
5 מוסיפים את קוביות העגבניות, מערבבים במשך חצי דקה ומוסיפים את המים. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה מתוקה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת רוטב סמיך, אך לא יותר מדי.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 יוצקים את הרוטב מעל הירקות, ומביאים את הסיר לרתיחה נוספת. מכניסים לתנור ל-10 דקות עם מכסה ו-10 דקות נוספות ללא מכסה.
8 מגישים עם גבינת פרמזן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!