אוכל
צילום׃ בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים

ירקות ממולאים פתיתים

למה לעצור באורז? קבלו מנה מעלפת של חצילים, קישואים, פלפלים, בצלים ועגבניות ממולאים בפתיתים וצנוברים

| בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים | פורסם 15/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם פתיתים אפויים קוסקוס, מוכנים לפי הוראות ההכנה

פטרוזיליה

100 גרם צנוברים מטוגנים

מלח

פלפל שחור

שן שום קצוצה דק

ירקות למילוי:

1 בצל

3 חצילים קטנים

3 קישואים

3 פלפלים בצבעים

2 עגבניות

לרוטב:

שמן זית

2 שיני שום, פרוסות

1 בצל קצוץ

3 עגבניות טריות

200 גרם קוביות של עגבניות

 ½ ליטר מים

1 כפית כמון

פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

להגשה:

גבינה פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1 חורצים את הבצל עד הליבה הפנימית, ומבשלים במים רותחים כ-10 דקות על מנת להפריד את העלים ביתר קלות לקליפות בודדות.

2 מרוקנים את פנים הירקות המיועדים למילוי ומשחימים בשמן בגובה בינוני (1 ס"מ). סופגים את עודפי השמן מהירקות.

3 מתבלים את הפתיתים בפטרוזיליה, צנוברים מטוגנים ושן שום אחת קצוצה דק. מוסיפים מלח ופלפל.

4 ממלאים את הירקות בתערובת הפתיתים ומסדרים בסיר סוטאז'. בסיר נפרד מחממים שמן זית ומוסיפים 2 שיני שום פרוסות, בצל קצוץ ועגבניות טריות. משחימים קלות.

5 מוסיפים את קוביות העגבניות, מערבבים במשך חצי דקה ומוסיפים את המים. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה מתוקה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת רוטב סמיך, אך לא יותר מדי.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 יוצקים את הרוטב מעל הירקות, ומביאים את הסיר לרתיחה נוספת. מכניסים לתנור ל-10 דקות עם מכסה ו-10 דקות נוספות ללא מכסה.

8 מגישים עם גבינת פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לאתר בישולים