אוכל
צילום׃ יערה שרי, בישולוג - בישול עם היגיון

ברנפלקס תוצרת בית

סוף כל סוף תוכלו לדעת מה בדיוק נכנס לדגני הבוקר שלכם - להתחלה בריאה ומזינה של היום

יערה שרי | בישולוג - בישול עם היגיון | פורסם 10/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 כוס קמח תירס
1 כוס סובין שיעולת שועל
1 כוס קמח מלא
4 כפות סוכר לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כוס חלב

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2.בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים פרט לחלב. מוסיפים את החלב ומערבבים עם כף. בתחילה יראה שצריך להוסיף עוד חלב, אבל לא צריך. לא יווצר ממש בצק- אלא יותר תערובת פירורית. מחלקים אותה ל-3 חלקים. 3.מניחים נייר אפייה על משטח עבודה , עליו 1/3 מהבצק ומעל עוד נייר אפייה. באמצעות מערוך מרדדים את הבצק הכי דק שניתן- האידאלי שיתפשט כמעט לקצוות הנייר. מסירים את החלק העליון של נייר האפיה (הכי נוח זה להסיר מחצית מצד אחד ואז את החצי מהקצה השני). 4.אופים במשך 10 דקות. מתחילים לבדוק לאחר 5 דקות - החלקים הדקיקים ביותר יהיו הראשונים להשחים. המטרה ליצור יריעה ענקית של ברנפלקס. 5.חוזרים על הפעולה עם 2 חלקי הבצק הנותרים. מצננים לחלוטין את כל המגשים. מנמיכים את חום  התנור ל-150 מעלות, שוברים את היריעה לצורות קורנפלקס קטנטנות, בגודל נגיסה, ואופים עוד 20 דקות. 6.בפוטנציאל – מחזיק שבועיים.