אוכל
צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

קציצות ירק עיראקיות (ערוק)

תמיד רצינו לדעת להכין ערוק עיראקיות, והנה בא חנוכה וסגר לנו את הפינה. מושלמות עם פיתה ובלעדיה, אחת הדרכים השוות לפתוח בוקר של שבת או לסגור רעב קליל בכל זמן אחר ביממה. נגיד עכשיו

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 06/12/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 569 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

3 תפוחי אדמה גדולים (עדיף עם קליפה אדומה)

בצל בינוני

צרור פטרוזיליה (רק העלים)

3 ביצים

3 כפות קמח לבן

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה מעושנת

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

1 קולפים את תפוחי האדמה והבצל ומגררים על פומפייה דקה.

2 מניחים במסננת לכחצי שעה. סוחטים היטב ומכניסים לקערה.

3 קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב.

4 מחממים במחבת שמן קנולה בגובה סנטימטר. כשהשמן חם מניחים בזהירות לביבות מהתערובת בעזרת 2 כפות ומשטחים קלות. מטגנים 3-4 דקות מכל צד עד לקבלת צבע חום-זהוב. מעבירים לנייר סופג.

* מומלץ להגיש בארוחת בוקר עיראקית יחד עם חצילים מטוגנים, ביצים חומות, סלט טרי, פיתות חמות, טחינה ועמבה.