אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, אוכל עם ברק

ברקוקש

מי אמר שקוסקוס חייב להיות מצוות למרק או למנה מלוחה? ברקוקש זו דייסת קוסקוס מתוקה וחלבית שתעשה לכם שמח בלב, וזו הגרסה של ברק אהרוני למעדן הטעים הזה

ברק יחזקאלי | אוכל עם ברק | פורסם 24/02/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 1 כוסות חלב

3 כפות חלב ממותק

קורט מלח

קינמון

גרידת תפוז

שקית קוסקוס

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

צימוקים אוזבקים

מישמשים אוזבקים

אגוזי מלך קלויים

שבבי שקדים קלויים

צנוברים

יוגורט עזים או כבשים להגשה

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את החלב עם החלב הממותק, קורט מלח, קינמון וגרידת תפוז.

2 מוסיפים את הקוסקוס תוך כדי ערבוב, וממשיכים לערבב עד שהתערובת מסמיכה. 

3 מורידים מהאש מוסיפים קוביות חמאה קרות ומערבבים. מכסים במגבת ל-10 דקות צינון.

4 מפרידים את התערובת לגושים גסים בעזרת מזלג.

5 קוצצים מעט את המשמשים והאגוזים, מוסיפים לברקוקש יחד עם שאר הפירות היבשים, ומערבבים.

6 מגישים על מעט יוגורט בצלחת וטורפים.

>> לכל המתכונים של אוכל עם ברק
>> חם מהתנור: עוגיות ג'ינג'ר ומייפל