פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות
פלפל במילוי עשיר של אורז ועדשים, שוחה ברוטב טעים של עגבניות. מי צריך בשר כשיש טעמים מעולים?
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לרוטב:
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
גזר מגורר
260 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
400 מ"ל חלב קוקוס
חצי חבילת כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור
למילוי ולפלפלים:
10 פלפלים אדומים וצהובים קטנים (אם אין קטנים, אז 7 פלפלים), ללא הגרעינים
400 גרם (חצי חבילה) עדשים קפואות
בצל מגורר
שן שום קצוצה
2 גזרים, מגוררים דק
כוס אורז בסמטי
חצי חבילת כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-2 דקות מוסיפים את השום והגזר לכ-3 דקות נוספות.
2 מוסיפים את שאר המרכיבים לרוטב לפי הסדר, מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שמסיימים להכין את הפלפלים.
3 מניחים את העדשים במסננת ושופכים מעליהם מים רותחים. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מערבבים את כל המרכיבים של המילוי וממלאים את הפלפלים.
4 מניחים את הפלפלים בסיר הרוטב כך שהפלפלים יהיו מכוסים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25-30 דקות. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה כ-5 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!