אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות

פלפל במילוי עשיר של אורז ועדשים, שוחה ברוטב טעים של עגבניות. מי צריך בשר כשיש טעמים מעולים?

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 19/05/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב:

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

גזר מגורר

260 גרם עגבניות מרוסקות

100 גרם רסק עגבניות

400 מ"ל חלב קוקוס

חצי חבילת כוסברה קצוצה

מלח

פלפל שחור

למילוי ולפלפלים:

10 פלפלים אדומים וצהובים קטנים (אם אין קטנים, אז 7 פלפלים), ללא הגרעינים

400 גרם (חצי חבילה) עדשים קפואות

בצל מגורר

שן שום קצוצה

2 גזרים, מגוררים דק

כוס אורז בסמטי

חצי חבילת כוסברה קצוצה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-2 דקות מוסיפים את השום והגזר לכ-3 דקות נוספות.

2 מוסיפים את שאר המרכיבים לרוטב לפי הסדר, מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שמסיימים להכין את הפלפלים.

3 מניחים את העדשים במסננת ושופכים מעליהם מים רותחים. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מערבבים את כל המרכיבים של המילוי וממלאים את הפלפלים.

4 מניחים את הפלפלים בסיר הרוטב כך שהפלפלים יהיו מכוסים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25-30 דקות. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה כ-5 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!