אוכל

ספיחה - תבשיל עגבניות וחצילים

מתכון של חיים כהן למנה שמגיעה כתוספת לחלה טרייה או כל סוג אחר של לחם

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 03/11/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 343 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

12 עגבניות גדולות

10 שיני שום קלופות (שלמות)

1 פלפל ירוק חריף, פרוס

חציל בינוני

שמן זית או רגיל

מלח

אופן ההכנה:

1 חותכים את העגבניות לרבעים או שישיות, ומחממים מחבת עם שמן. כשהשמן חם מכניסים אליו את העגבניות, ואחרי דקה את השום והפלפל החריף. 2. מפזרים מלח מלמעלה, סוגרים את המחבת ומבשלים 15 עד 20 דקות. 3. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומחממים שמן במחבת נוספת. 4. מטגנים את החציל משני הצדדים, עד לקבלת צבע חום. מעבירים לנייר מגבת לספיגת השמן. 5. מרימים את המכסה של תערובת העגבניות, מוסיפים את החציל, סוגרים ומבשלים עוד 10 דקות. 6. מגישים עם חלה, חם או קר.