אוכל
תמונת AVI׃ mako

ריזוטו עם פטריות פורצ'יני

מנה איטלקית עדינה ומהממת שאמנם דורשת סבלנות, אבל יוצאת טעימה בהתאם. מוכנים להתחיל לערבב?

איריס כספי | מאסטר שף | פורסם 26/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 בצל לבן בינוני קצוץ

4 כפות שמן זית

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

חופן פטריות פורצ'יני יבשות חתוכות (לאחר השריה של 20 דקות במים רותחים)

כוס ורבע אורז לבן "ארבוריו"

1 כוס יין לבן יבש

מלח ופלפל

 6 כוסות ציר ירקות

 3/4-1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת

 1 כף חמאה

 רצועות דקות של גבינת פרמזן

 גבעול פטרוזיליה, לקישוט

 

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל 5 דקות בסיר עם בסיס רחב, עד שהוא נהיה שקוף.

2 מוסיפים את השמפיניון והפורצ'יני החתוכות ומטגנים 2 דקות נוספות.

3 מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות נוספות.

4 מוזגים את היין הלבן ובוחשים כל הזמן, עד שהוא מתאדה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

5 מוזגים את ציר הירקות בהדרגה, וממשיכים לבחוש עד לקבלת מרקם של אורז מבושל "אל דנטה" ( לא רך מדי). זה לוקח כ-20 דקות.

6 נותנים לנוזלים של המרק להתאדות (עדיין, תוך כדי בחישה), ומיד מוסיפים את הפרמזן המגורד.

7 מכבים את האש ונותנים לריזוטו לשבת כמה דקות בסיר.

8 מוסיפים את החמאה ומערבבים.

9 הגשה: מניחים מהריזוטו בצלחת, עליו מפזרים את רצועות הפרמזן, מקשטים בפטרוזיליה.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות)

אנרגיה 339 קלוריות
חלבונים 14 גרם
פחמימות 22 גרם
שומנים 18 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה