אוכל

ערמונים קלויים בתנור

אם כבר יש לנו קאמבק חורפי מפואר שהקור בחוץ מצליח להקפיא את העצמות, מתמסרים עד הסוף לאווירה, משחקים אותה אירופאים וקולים בתנור בבית ערמונים (כי למי יש קמין?). איזה נשנוש נדיר וכיפי, חו"ל בסלון

יעל קצב | mako | פורסם 12/02/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו ערמונים

חופן מלח גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 

2 חורצים על כל ערמון צורת איקס בעזרת סכין (כדי שהם לא יתפוצצו באפייה). 

3 מניחים את הערמונים החרוצים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ואופים במשך 20-30 דקות עד שהקליפה מתחילה להתפרק מהערמונים. במהלך האפייה הופכים את הערמונים לפחות פעם אחת כדי לוודא אפייה אחידה. 

4 ממתינים 5 דקות שהערמונים מעט יתקררו, מקלפים בעדינות וזוללים. 

ערמונים קלויים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
ערמונים קלויים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!