צילום׃ עמרי אנדרס צורף
פריטטה עם תפוחי אדמה
חביתת ירק אפויה
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 25/11/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
3 ביצים
1 עגבנייה
1 תפוח אדמה בינוני
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/4 כוס פירורי לחם (אני השתמשתי בפאנקו, פירורי לחם יפניים ופריכים במיוחד)
2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 קולפים את תפוח האדמה ופורסים דק, מחממים תנור על גריל 200 מעלות. 2. מחממים שמן במחבת בינונית בעלת ידיות מתכת (אפשר לעטוף ידיות פלסטיק בנייר כסף) ומפזרים את פרוסות תפוחי האדמה באופן אחיד. מטגנים כ-5 דקות על אש נמוכה. 3. בינתיים קוצצים את העגבנייה לקוביות. טורפים בכלי גדול את הביצים יחד עם קוביות העגבנייה וכמעט כל הגבינה הצהובה המגוררת. ממליחים, מפלפלים ומוזגים על תפוחי האדמה. 4. מטגנים עד ששולי החביתה משחימים. 5. מפזרים פירורי לחם ואת יתר הגבינה, ומעבירים לתנור ל-5 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים. מגישים חם.