אוכל
צילום׃ mako אוכל

כרובית קרנץ'

מוגש כתוספת בתוספת סלט ירקות רענן. נראה יפה מאוד ולמרות שנראה מורכב להכנה הוא קל. יוצא פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. שנאמר התוספת שתופסת...

avis279 | מתכוני גולשים | פורסם 23/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כרובית אחת שלמה בינונית לא מפורקת. שתי כפות גדושות מיונז

כף גדושה חרדל

כף אחת שמן זית

כפית חומץ בלסמי

שתי שני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

פירורי לחם זהובים מתובלים בתוספת כוסברה יבשה כתושה

כף שומשום גדושה

אופן ההכנה:

מאדים את הכרובית במים רותחים כ8-10 דקות, במקביל מערבבים בקערה את המיונז, החרדל, חומץ בלסמי, שמן זית, תבלינים ושום כתוש. מוציאים הכרובית מהאידוי ומניחים במרכז תבנית אפיה. מורחים את הבלילה בנדיבות על הכרובית מכל צדדיו ולאחר מכן מפזרים את תערובת הפירורים על כל הכרובית עד שנראית כמו חצי כדור זהוב ולבסוף מפזרים בנדיבות את השומשום. מכניסים לתנור שחומם ל 220 מעלות ל15-20 דקות ומוציאים שחום/זהוב פריך. פגז! טיפ לקראת פסח אפשר להמיר את הפירורים בפירורי מצה או מצה גרוסה (שוברים מצה בתוך שקית סנדביץ עם כוס כבדה)