אוכל
צילום׃ דן פרץ, סנדוויץ'

מיתולוגיה בהתהוות: סנדוויץ' אומאמי

הוא אמנם נראה כמו כריך חביתה תמים, אבל זה כנראה הכריך הכי טעים שתטעמו בזמן הקרוב - עם ממרח פרמזן, פטריות מסוגים שונים ואספרגוס. חגיגה של ממש לטעם החמישי

עופר אלמליח וקובי בנדלק | סנדוויץ' | פורסם 05/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לכריכים:

8 פרוסות לחם

2 כוסות תערובת פטריות (שמפיניון, יער, מלך היער, שיטאקה, שימאג'י)

2 שיני שום כתושות

4 ביצים

4 כפות חלב

4 גבעולי אספרגוס מקולף

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית לפי הצורך

חמאה לפי הצורך

לממרח הפרמזן:

חצי כוס שמנת מתוקה

1 עלה דפנה

1 גרגיר פלפל אנגלי

1 ענף תימין

50 גרם גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

1 מכינים את הממרח: מרתיחים את השמנת עם התבלינים ומוסיפים את גבינת הפרמז'ן.

2 מסירים מהאש ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.

3 מקפיצים את הפטריות עם מעט שמן זית ושום כתוש ומתבלים במלח ופלפל.

4 טורפים את הביצים, החלב והמלח.

5 במחבת טפלון גדולה מקפיצים את האספרגוס במעט שמן זית.

6 מוסיפים את הפטריות ומנמיכים את האש.

7 מוסיפים את הביצים ומקשקשים.

8 מורחים פרוסת לחם בממרח הפרמזן, מניחים מעל את הביצה המקושקשת ומכסים בפרוסה נוספת מכוסה בחמאה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!