אוכל
צילום׃ istockphoto

בורגר שיבולת שועל

לא רק בשר אפשר לזרוק על המנגל

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 28/04/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל קצוץ
1 כף שמן זית
2 כוסות מים
1/4 כוס רוטב סויה
1 שן שום כתושה
½ 1 כפות אבקת בצל
1 כף בזיליקום/אורגנו מיובש
1/4 כוס שמרי בירה
1/4 כוס זרעי חמניות או אגוזי מלך קצוצים
1/3 כוס פירורי לחם
2 כוסות שיבולת שועל

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מתרכך. 2. מוסיפים למחבת את יתר החומרים פרט לשיבולת השועל, מערבבים היטב ומבשלים כחמש דקות. 3. מוסיפים את שיבולת השועל, מערבבים היטב ומבשלים חמש דקות נוספות. 4. מכסים את המחבת או הסיר ומשהים בצד למשך שעה. 5. יוצרים כ-15 כתיתות בגודל של חצי כוס. רצוי לעבוד עם ידיים רטובות ולסדר את הכתיתות על צלחת גדולה משומנת קלות. 6. צולים את הבורגרים במשך שבע דקות מכל צד עד שמתקבל צבע דומה לסטייק שיושב לידן.