אוכל
צילום׃ דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

ביצה בבאגט

את ההשראה לביצה בבאגט קיבלנו מהמאפה הטורקי פּידֶה - רק שזאת הגרסה המקוצרת והקלה יותר שלו. שילוב מושלם בין ביצים ללחם שמתאים לכל ארוחה - בוקר, צהריים וערב

אורלי פלאי-ברונשטיין ועינת אביטל | שמחות קטנות, הוצאת מודן | פורסם 05/06/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 241 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 לחמניות חצי–באגט, או 8 לחמניות מיני

5 ביצים

1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס (100 גרם) גבינה קשה, מגוררת (עמק, קשקבל, פרמזן, גאודה)

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

2 חותכים V עמוק בכיפת כל באגט, מרוקנים את תוכנו אבל שומרים על צורת הבאגט ועל שלמות השוליים. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.

3 טורפים את הביצים עם השמנת המתוקה, הגבינה והבצל הירוק. מתבלים במלח ובפלפל.

4 מחלקים את התערובת בין ארבע לחמניות הבאגט המרוקנות. נותנים לתערובת להיספג וממלאים בכמה מחזורים.

5 אופים 25-20 דקות עד שהמלית זהובה ויציבה. מגישים חם או פורסים למנות.

*טיפ גיוון: מתבלים את תערובת הביצים ב-1/2 כוס גבינה מעושנת או גבינה בולגרית או סלמון מעושן. תוספת אהובה על ילדים: 2 כפות גרעיני תירס ו/או קוביות פלפל אדום.