אוכל
צילום׃ דניה ויינר, על השולחן

לחמניות בצל מפרובאנס

הכנתם היום מרק? יופי עכשיו תכינו גם לחמניות רכות וריחניות במיוחד, שהולכות נפלא ליד קערת מרק מהבילה וחמה. ביחד ננצח את הקור והחורף

אורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן | פורסם 07/01/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לראש עיסה:

180 מ"ל (3/4 כוס) מים

180 גרם (1/3 1 כוסות) קמח

25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים

לבצק:

2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק

4 כפות שמן זית

עלים מ-4 גבעולי תימין

6 פילטים של אנשובי (לא חובה)

320 גרם (1/3 2 כוסות) קמח

70 מ"ל (1/4 כוס + כף) מים

1 כפית מלח

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מכינים ראש עיסה: מערבבים את חומרי ראש העיסה בקערת המיקסר, מכסים ומניחים ל-30 דקות לתסיסה ראשונית.

2 מטגנים בצל ואנשובי: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצלים ותימין כ-6 דקות עד להזהבה. מוסיפים אנשובי ומטגנים דקה עד שהוא כמעט נמס. מצננים. שומרים בצד 1/4 מכמות הבצל לקישוט הלחמניות.

3 מכינים את הבצק ומתפיחים: מוסיפים את חומרי הבצק (כולל הבצל המטוגן) לקערת המיקסר ובו ראש העיסה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך ודי דביק.

4 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.

5 יוצרים כדורים, מתפיחים שוב ואופים: מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-16-14 כדורים בני 60 גרם כל אחד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות.

7 מורחים בביצה ומקשטים ברצועות הבצל המטוגן ששמרנו.

8 אופים 25 דקות לקבלת לחמניות תפוחות וזהובות שתחתיתן שחומה. מצננים על רשת.

 

>> יומן המתכונים שלי: מרק מינסטרונה
>> חם מהתנור: עוגת לימון וחמאה