לחמניות בצל מפרובאנס
הכנתם היום מרק? יופי עכשיו תכינו גם לחמניות רכות וריחניות במיוחד, שהולכות נפלא ליד קערת מרק מהבילה וחמה. ביחד ננצח את הקור והחורף
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
לראש עיסה:
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
180 גרם (1/3 1 כוסות) קמח
25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
לבצק:
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
4 כפות שמן זית
עלים מ-4 גבעולי תימין
6 פילטים של אנשובי (לא חובה)
320 גרם (1/3 2 כוסות) קמח
70 מ"ל (1/4 כוס + כף) מים
1 כפית מלח
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 מכינים ראש עיסה: מערבבים את חומרי ראש העיסה בקערת המיקסר, מכסים ומניחים ל-30 דקות לתסיסה ראשונית.
2 מטגנים בצל ואנשובי: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצלים ותימין כ-6 דקות עד להזהבה. מוסיפים אנשובי ומטגנים דקה עד שהוא כמעט נמס. מצננים. שומרים בצד 1/4 מכמות הבצל לקישוט הלחמניות.
3 מכינים את הבצק ומתפיחים: מוסיפים את חומרי הבצק (כולל הבצל המטוגן) לקערת המיקסר ובו ראש העיסה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך ודי דביק.
4 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
5 יוצרים כדורים, מתפיחים שוב ואופים: מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-16-14 כדורים בני 60 גרם כל אחד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות.
7 מורחים בביצה ומקשטים ברצועות הבצל המטוגן ששמרנו.
8 אופים 25 דקות לקבלת לחמניות תפוחות וזהובות שתחתיתן שחומה. מצננים על רשת.