אוכל
צילום׃ ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

בורקס מים - סו בוריק במילוי גבינות

אחד המאפים האהובים של השנים האחרונות, הפעם עם קיצור הדרך של ענת אלישע: משתמשים בבצק פילו/יופקה במקום להכין בצק פסטה, והתוצאה לא נופלת מהמקור. רוצים גם תרד? אין בעיה

ענת אלישע | Anat Elisha Kitchen | פורסם 14/02/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סו בורק הוא בורקס טורקי טעים במיוחד.

 

במקור מכינים אותו מבצק העשוי קמח וביצים, ממש כמו בצק לפסטה, יוצרים יריעות ומבשלים אותן במים חמים וכך מרכיבים שכבות של עלים גבינות ותרד או לחילופין ניתן להכין במבצק/עלי יופקה שניתן להכין או להשיג במעדניות.. אני מקצרת לכם את כל התהליך ומתאימה את הבורקס לבית הישראלי ולמצרכים שיש בכל מקרר בסופר. דפי פילו עושים את העבודה יופי.

 

התהליך הוא סופר פשוט והטעם מטורףףף!! מתאים לשבת בבוקר או כארוחת ערב באמצע השבוע. בדרך כלל מכינים את הבורקס הזה עם תרד וגבינות, הפעם הכנתי אותו רק עם גבינות. כל מה שהיה לי במקרר הכנסתי. תקראו את ההערות בסוף המתכון לגבי מילוי עם תרד.

מרכיבים :

חבילת דפי פילו/יופקה

3 ביצים L

שליש כוס שמן

כף חמאה מומסת

כוס מים

מעט מלח ופלפל שחור/לבן

למילוי:

250 גרם גבינת תבור/כנען/טוב טעם

250 גרם גבינת חמד 5%-16%

150 גבינה בולגרית

150 גרם מוצרלה מגורדת

לעיטור:

שומשום

אופן ההכנה:

1 מפשירים את דפי הבצק במקרר לפי הוראות היצרן.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות חום סטטי.

3 מניחים בקערה 3 ביצים וטורפים היטב. תוך כדי מוסיפים מים, שמן, חמאה מומסת, מלח ופלפל ומים. טורפים עד לקבלת בלילה אחידה.

סו בורק - החומרים (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
סו בורק - החומרים|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

4.  מערבבים בקערה נפרדת את כל הגבינות.

5 משמנים תבנית במעט שמן זית ומרפדים עם 2 דפי פילו. מהדקים בשוליים.

סו בורק - שכבות שכבות (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
סו בורק - שכבות שכבות|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

6 טובלים 2 דפי פילו בבלילת הביצים ומניחים בתבנית. מפזרים מעל הבצק שליש מכמות תערובת הגבינות ומניחים מעליהן דף בצק.

7 טובלים עוד 2 דפי בצק בבלילת הביצים, מניחים בתבנית, מפזרים עוד שליש מתערובת הגבינות, מניחים עוד דף וחוזרים על הפעולה לשכבה שלישית ואחרונה.

סו בורק - שומשום ולתנור (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
סו בורק - שומשום ולתנור|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
סו בורק - מוכן (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
סו בורק - מוכן|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

8 מהדקים היטב את דפי הבצק, חותכים לריבועים בעזרת סכין חדה ויוצקים את יתרת הבלילה מעל הבצק.

9 מפזרים שומשים ואופים כ-45 דקות או עז הזהבה.

* להכנת מילוי עם תרד: קוצצים 400 גרם תרד שטוף. מפוררים 250 גבינה בולגרית ומוסיפים כ 150 גרם מוצרלה.מערבבים היטב ומניחים בין השכבות במקום מילוי הגבינה.

סו בורק (בורקס מים) (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
סו בורק (בורקס מים)|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

בתיאבון!