אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פלאפל פטריות וגבינת פרמזן

כדורי גבינה טעמים במיוחד בציפוי פריך, המוגשים עם סלט ירקות ונבטי חמנייה

אבי ביטון | מסעדת אדורה | פורסם 28/05/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

30 גרם חמאה
1 בצל, קצוץ דק מאוד
3 שיני שום, כתושות
500 גרם (2 סלסילות) פטריות שמפניון, חתוכות לקוביות קטנות מאוד
מלח ופלפל שחור גרוס
60 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק

לציפוי ולטיגון

1 כוס קמח
2 ביצים, טרופות עם 3 כפות מים קרים
פירורי לחם זהובים
שמן, לטיגון עמוק

להגשה

5 כפות גדושות גבינת שמנת
סלט ירקות עם נבטי חמניות

אופן ההכנה:

1 להכנת הפלאפל: ממיסים במחבת קטנה את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית 5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-10 דקות עד שהפטריות מזהיבות ולא נותרו נוזלים במחבת. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים היטב.

2 מוסיפים לפטריות את גבינת הפרמזן ומערבבים. שומרים במקרר כשעה.

3 צרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל, מניחים על מגש ושומרים במקרר כשעה נוספת.

4 לצפוי ולטיגון: שמים בצלחת שטוחה את הקמח, בצלחת אחרת את הביצים הטרופות ובצלחת נוספת את פרורי הלחם. מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח, בביצים טרופות ובפירורי לחם, מצפים פעם נוספת בביצה ובפרורי הלחם. שומרים במקרר כחצי שעה.

5 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד שיזהיבו מכל הצדדים.

6 להגשה: מורחים על כל צלחת הגשה אישית כף גדושה של גבינת שמנת, מניחים מעל 3 כדורי פלאפל, ובצד מניחים מנה קטנה של סלט ירקות ונבטי חמנייה. מגישים מיד.