האטריות הפיליפיניות של אמא לילי
אטריות דקיקות מוקפצות עם ירקות. מנה עם המון טעם ומעט מאוד עבודה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חבילת אטריות ורמיצ'לי אורז
4 גזרים בינוניים, קלופים
1/2 כרוב סיני
4 בצלים ירוקים
1 סלסילת נבטי שעועית
4 שיני שום, קלופות וכתושות
4 כפות שמן תירס לטיגון
כף שמן שומשום קלוי
לרוטב:
2 כפות קטשופ
2 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר
1 כפית רוטב צ'ילי בשום (לי-קום-קי)
1 כפית שטוחה אבקת מרק
עוף
4 כפות מים
אופן ההכנה:
1 משרים את האטריות 20 דקות בקערה עם מי ברז. מסננים ושומרים בצד.
2 חותכים את הגזרים ל"גפרורים", פורסים את הכרוב ל"שערות" דקיקות ואת הבצל הירוק לפרוסות אלכסוניות. שומרים בצד חופן מהנבטים והבצל הירוק לקישוט. מערבבים יחד עם רכיבי הרוטב ושומרים בצד.
3 במחבת גדולה או ווק מחממים את השמן על להבה גבוהה. מקפיצים במחבת את הירקות במשך 3 דקות. מוסיפים את האטריות והרוטב ומביאיםלרתיחה תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות נוספות עד שהאיטריות מתרככות.
4 הגשה: מעבירים לקערות אישיות. זולפים שמן שומשום קלוי ומקשטים במעט בצל ירוק ונבטים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!