אוכל
צילום׃ קיקומן

האטריות הפיליפיניות של אמא לילי

אטריות דקיקות מוקפצות עם ירקות. מנה עם המון טעם ומעט מאוד עבודה

אבי קונפורטי | קיקומן | פורסם 06/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת אטריות ורמיצ'לי אורז

4 גזרים בינוניים, קלופים

1/2 כרוב סיני

4 בצלים ירוקים

1 סלסילת נבטי שעועית

4 שיני שום, קלופות וכתושות

4 כפות שמן תירס לטיגון

כף שמן שומשום קלוי

לרוטב:

2 כפות קטשופ

2 כפות רוטב סויה

1 כף סוכר

1 כפית רוטב צ'ילי בשום (לי-קום-קי)

1 כפית שטוחה אבקת מרק

עוף

4 כפות מים

אופן ההכנה:

1 משרים את האטריות 20 דקות בקערה עם מי ברז. מסננים ושומרים בצד.

2 חותכים את הגזרים ל"גפרורים", פורסים את הכרוב ל"שערות" דקיקות ואת הבצל הירוק לפרוסות אלכסוניות. שומרים בצד חופן מהנבטים והבצל הירוק לקישוט. מערבבים יחד עם רכיבי הרוטב ושומרים בצד.

3 במחבת גדולה או ווק מחממים את השמן על להבה גבוהה. מקפיצים במחבת את הירקות במשך 3 דקות. מוסיפים את האטריות והרוטב ומביאיםלרתיחה תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות נוספות עד שהאיטריות מתרככות.

4 הגשה: מעבירים לקערות אישיות. זולפים שמן שומשום קלוי ומקשטים במעט בצל ירוק ונבטים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!