צילום׃ Dorling Kindersley, GettyImages IL
גבינת פניר הודית
הגרסה ההודית לקוטג'- בלי מלח ועם 0% שומן
| מסעדת אינדירה
| פורסם 25/05/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 ליטרים של חלב עזים דל שומן (עדיף 0%)
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 מביאים את החלב לרתיחה בסיר. בעת הרתיחה החלב יתחיל להקציף. כשזה קורה חשוב להנמיך מיד את האש, ולהוסיף את מיץ הלימון.2. לאחר הוספת מיץ הלימון מערבבים את החלב במשך 4 עד 5 דקות עד שגושי הגבינה נפרדים מהמים.3. לאחר סיום הבישול יוצקים את הגבינה ואת הנוזלים לשקית בד עדין וסוחטים היטב. את שקית הבד תולים מעל כיור למשך כשעתיים עד ששארית הנוזלים מתנקזים מהשקית והגבינה מתקררת.4. לאחר קירור מוציאים את גוש הגבינה שנוצר וחותכים לריבועים.5. את ריבועי הפניר מומלץ לטגן עד לקבלת מעטפת זהובה.מתכונים עם גבינת פניר:פניר מסאלהמותר פנירמלאי כופתה