אוכל
צילום׃ רועי ברקוביץ'

ביצה מקושקשת עטופה בסלמון מעושן

מנה יפייפיה וטעימה להפליא. בואו ללמוד איך משדרגים כל מקושקשת והופכים אותה למנת גורמה

אלקנה ביטון | גורמה בפיתה | פורסם 09/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

8 פרוסות סלמון מעושן באיכות טובה חתוך דק

2 כפות קוויאר

6 ביצים

2 כפות סודה

חבילת עירית חתוכה לאורך של 2 ס"מ

כף חמאה

מלח

פלפל

4 פרוסות לחם קלוי

 

הולנדייז

360 גרם חמאה לא מלוחה

2 חלמוני ביצה

מיץ מחצי לימון

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מים רותחים

 

אופן ההכנה:

1 מניחים ניילון נצמד בתוך כל אחד מכלי הסופלה.

2 מסדרים את פרוסות הסלמון המעושן, כך שחלק ממנו נשפך מעל השוליים.

3 בקערה מערבבים את הביצים עם הסודה המלח, הפלפל והעירית.

4 ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הביצים תוך כדי ערבוב בכף עץ, ליצירת ביצה מקושקשת.

5 ממלאים את כלי הסלמון בביצה מקושקשת ומקפלים את קצבות הסלמון מעל.

6 חורצים עיגולים מהטוסט והופכים על כל טוסט את הסלמון הממולא, כך שהסגירה היא על הלחם הקלוי.

אופן הכנת הרוטב:

1 טורפים בקערה את החלמונים עם מיץ הלימון.

2 מעבירים את התערובת לקלחת ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עדין.

3 ברגע שהתערובת מסמיכה מכבים את האש וממשיכים לערבב.

4 מוסיפים בהדרגה חמאה מומסת תוך כדי ערבוב.

5 כשהרוטב מוכן מוסיפים מלח ופלפל.

הגשה: את מגדלי הסלמון מקשטים במעט קוויאר ועירית, מעל מוזגים מרוטב ההולנדייז ומגישים לצד סלט עלי בייבי ברוטב ויניגרט.