צילום׃ פירגה, פונץ' שף, פורום אוכל חלבי בתפוז
קציצות קינואה ועדשים כתומות
קציצות כתומות ומזינות עם תפוחי אדמה, גזרים ותירס - קל ומהיר להכנה
pontch1 | פורום אוכל חלבי של תפוז
| פורסם 18/11/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (16 מנות):
1 כוס קינואה
3/4 כוס עדשים כתומות
1 תפוח אדמה מקולף מבושל ומעוך לפירה
2 גזרים מבשולים, קצוצים דק
4 כפות תירס
1 בצל ירוק קצוץ
2 ביצים
2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
1/2 כוס קמח
מלח/פלפל
פפריקה
כמון
אבקת שום
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מבשלים בסיר בינוני את העדשים והקינואה במים, למשך 15 דקות, או עד שהעדשים מתרככים.
2 מסננים מהמים ומעבירים לקערה. מערבבים היטב יחד עם שאר המרכיבים. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.
3 מחממים מעט שמן במחבת ובידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות. מטגנים משני הכיוונים עד שזהוב, ומוציאים לנייר סופג.
* מבוסס על מתכון של פירגה.