אוכל
צילום׃ פירגה, פונץ' שף, פורום אוכל חלבי בתפוז

קציצות קינואה ועדשים כתומות

קציצות כתומות ומזינות עם תפוחי אדמה, גזרים ותירס - קל ומהיר להכנה

pontch1 | פורום אוכל חלבי של תפוז | פורסם 18/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

1 כוס קינואה
3/4 כוס עדשים כתומות
1 תפוח אדמה מקולף מבושל ומעוך לפירה
2 גזרים מבשולים, קצוצים דק
4 כפות תירס
1 בצל ירוק קצוץ
2 ביצים
2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
1/2 כוס קמח
מלח/פלפל
פפריקה
כמון
אבקת שום
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר בינוני את העדשים והקינואה במים, למשך 15 דקות, או עד שהעדשים מתרככים. 

2 מסננים מהמים ומעבירים לקערה. מערבבים היטב יחד עם שאר המרכיבים. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.

3 מחממים מעט שמן במחבת ובידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות. מטגנים משני הכיוונים עד שזהוב, ומוציאים לנייר סופג. 

* מבוסס על מתכון של פירגה.