אוכל
צילום׃ mako

לזניה ביסלי

אלתור שהתגלה כהברקה: לזניה בלי פסטה שבין שכבות הבשר מפוזר ביסלי קראנצ'י וטעים

אלקנה ביטון | | פורסם 12/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.1 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

700 גרם בשר בקר שומני וטוב, רצוי טחון טרי
2 בצלים בינוניים
5 שיני שום פרוסות
כפית פלפל צילי גרוס או שאטה גרוס
חופן זיתים שחורים מגולענים
חופן זיתים ירוקים מגולענים
סלסילת פטריות טריות חתוכות לשניים (אפשר גם משימורים)
מלח ופלפל
2 חבילות ביסלי בצל או גריל, שעברו גריסה במעבד מזון ביתי
קופסת עגבניות מרוסקות או חתוכות לקוביות
5 עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל הראשון. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי הפרדתו לפירורים.

2 מוסיפים 3 שיני שום, את הצ'ילי והזיתים ומבשלים עוד 2-3 דקות. מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים והשומן העודף.

3 מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

4 מכינים את רוטב העגבניות: קוצצים ומטגנים את הבצל השני. מוסיפים את העגבניות ושתי שיני השום הנותרות, מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס וקורעים פנימה את עלי הבזיליקום.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות.

6 מרכיבים את המנה: מרפדים תבנית מלבנית (20 על 30 ס"מ) בשכבה דקה של ביסלי גרוס, ומעליה משטחים חצי מכמות הבשר. מפזרים עוד שכבה של ביסלי ומעליה יוצקים רוטב עגבניות. מעל הרוטב מסדרים את שארית הבשר, ומעליו שכבה של ביסלי. יוצקים עוד רוטב, מעליו עוד קצת ביסלי, ושולחים לתנור לרבע שעה. אוכלים חם וקריספי.