אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קרקר בריאות

מתכון לחטיף בריא וממכר. גם זול וגם בריא יותר מהקרקרים הקנויים

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 18/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 542 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

120 גרם קמח כוסמין (1 כוס)

120 גרם קוואקר (1/3 1 כוסות)

100 גרם גרעיני חמניות קלופות (3/4 כוס)

50 גרם שומשום (1/2 כוס)

50 גרם זרעי פשתן (1/3 כוס)

1 כפית מלח

2 כפות שמן זית

500 מ"ל מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים בקערה. מתקבלת בלילה די דלילה הדומה למרק לבן עם גרעינים - אל דאגה, זה אמור להיראות ככה.

2 מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה, ומורחים את בלילת הקרקרים באופן שווה על שתי התבניות.

3 אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ל-15 דקות, מוציאים מהתנור ומיד חותכים לרבועים. חשוב לעשות הפעולה הזאת במהירות, כי יותר מאוחר לא יהיה אפשרי לחתוך את הקרקרים. אני משתמשת בגלגלת של פיצה, אבל כמובן שאפשר גם לחתוך את הקרקרים עם סכין לא משוננת.

4 מחזירים לתנור לעוד 45 דקות. למי שאוהב את הקרקרים ממש פריכים, אפשר לאפות אותם גם 55 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!